Votar en contra de

He sentit a més d’un jove que voldrà votar opcions que les etiquetem d’extrema dreta o antisistema. Quan els hi he preguntat per què ho volen fer, responen que més que per identificació de les posicions que defensen aquestes formacions, ho volen fer perquè representen la possibilitat que passin coses. Diuen que la resta d’opcions representen més del mateix i que les coses no poden continuar com estan.


El món és, i potser encara s’ha fet una mica més, complex. Les solucions a les situacions conflictives o problemàtiques no són fàcils i moltes vegades requereixen temps. Temps no per adormir-les, que d’això també en saben un munt els polítics, és a dir, cop de peu endavant i ja veurem, sinó per fer possible que les mesures tinguin efectes.


Pot ser, i, és comprensible el malestar davant de situacions com l’empobriment de les classes mitjanes, la inflació, l’habitatge o la immigració, per dir-ne alguns. Però aquest malestar no hauria de donar com a resposta el votar només a la contra del que hi ha. Votar a la contra acaba produint “frankensteins” polítics de molt risc. Encara que hom pugui estar molt emprenyat i pugui voler més que paraules, cal ser molt racional i cal evitar els riscos de propostes polítiques que no proposen, o el que proposen no és el que interessa, i només enlluernen per anar en contra de. Millor votar a favor de.


Josep Maria Forné - Professor de filosofia

Afegeix un nou comentari

Nom
Comentari
Condicions legals

Comentaris (0)

A l'utilitzar aquest lloc web, acceptes la nostra política de cookies.×
arrow_upward