Ginestarre, al Pallars Sobirà, albergarà el primer centre estable de formació de bioenginyeria de Catalunya
Al capdavant hi ha el Projecte Boscos de Muntanya, que fa setze anys que ofereix cursos al Pirineu de manera itinerant
Durant aquests dies s’està impartint el curs 'Introducció a la bioenginyeria del paisatge' i ho estan fent a la carretera de Ginestarre. Els alumnes estan aprenent a fer un mur amb diferents elements naturals per tal d’evitar el despreniment de pedres a la calçada. Aquest curs permetrà fer 40 metres de mur a la carretera i un total de 100 metres quan les formacions hagin acabat. El director del Projecte Boscos de Muntanya, Andreu González així ho ha explicat: "Estem consolidant una carretera municipal i estem treballant amb la mateixa fusta del bosc comunal perquè ens solucioni la necessitat de què no caiguin les pedres a la carretera. Ho fem amb la mateixa fusta que fa la primera barrera del talús i després les arrels i arbustos faran que s'aguanti".
González ha volgut destacar l’aprofitament que fan de la fusta del bosc i els beneficis que això comporta i ha afegit que "aquí estem fent una combinació espectacular, per una banda, són boscos protegits que formen part del Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb la fusta que trèiem d'aquests boscos estem ajudant al gall fer millorant-li l'hàbitat. Tindrem un laboratori per l'enginyeria i a la vegada millorarem el bosc i l'hàbitat on l'espècie del gall fer pot evolucionar a millor".
Aquest serà el primer centre estable de formació de bioenginyeria de Catalunya i ja han programat dos cursos més dedicats a vessants i l’àmbit fluvial. En el conjunt de tots els cursos preveuen que hi passaran unes seixanta persones de tot l'Estat.
Afegeix un nou comentari
Comentaris (0)