Empreses... realment feministes?
"Espero que l'any vinent, el que el que realment tenyeixin de morat siguin les seves empreses, amb polítiques feministes que beneficiïn la igualtat de condicions i la igualtat salarial de totes les treballadores"
Empreses, la setmana del 8M ja s’ha acabat, ja podeu treure tots els logos i totes les imatges amb fons lila de les vostres xarxes socials, perquè el Dia Internacional de les Dones ja no torna fins l’any vinent.
Faig broma. Evidentment no em sembla malament que les empreses que apliquen polítiques feministes i que tenen en compte la conciliació i la cura dels fills i les filles -o de persones grans- dels seus treballadors i treballadores, i les empreses en les què no qüestionen les baixes maternals de les dones quan es queden embarassades i en les que les bretxes salarials són només una utopia del passat, totes aquestes empreses, trobo que fan bé en fer un post -o més- sobre el Dia Internacional de les Dones a les seves xarxes socials. És una manera, trobo, de demostrar que apliquen polítiques feministes, i de demostrar que són organitzacions que són conscients de què vivim en un sistema patriarcal i que volen la igualtat.
El que no entenc són els posts i les stories que han penjat tantes empreses durant la setmana passada, setmana del 8 de març, reivindicant falsos estatuts feministes que en la seva empresa mai han aplicat. Suposo que, per a les empreses -o per a les entitats, o per als partits polítics- penjar una fotografia amb fons violeta un dia a l’any “perquè toca” és més fàcil que qüestionar-se i fer autocrítica de si en l’empresa -o en l’entitat o en el partit polític- es respecten - realment- els drets de tots els treballadors i de totes les treballadores.
El fet de tenyir les xarxes socials d’una empresa o d’un partit polític de lila durant la setmana del 8 de març i no dur accions i polítiques feministes durant la resta de l’any es coneix amb el terme de “pinkwashing” o de “purplewashing”.
El meu desig, pel Dia de la Dona de l’any que ve, és que les empreses tenyeixin menys les xarxes socials amb imatges liles i amb missatges pseudo-feministes i que el que realment tenyeixin de morat siguin les seves empreses, amb polítiques feministes que beneficiïn la igualtat de condicions i la igualtat salarial de totes les treballadores.
Afegeix un nou comentari
Comentaris (0)