Investigadors de la Universitat de Lleida impulsen un museu virtual que aplega ciència i art per explicar les pandèmies de la història
Investigadors de la Universitat de Lleida impulsen un museu virtual que aplega ciència i art per explicar les pandèmies de la història. L'IlerCOVID Museum s'estrenarà aquest dimecres amb continguts sobre la càries, la pesta negra, la verola, el còlera, la grip de 1918, el VIH i la covid-19.
Aquesta eina educativa ha estat desenvolupada per un equip multidisciplinari de professors de les facultats de Lletres, Educació i Agrònoms, juntament amb el Centre de Recerca Agrotecnio. En ella s'hi poden trobar descripcions de la fisiologia de les diferents malalties que s'hi expliquen, així com la seva epidemiologia, tenint en compte aspectes socioculturals, econòmics, polítics i ecològics. D'altra banda, també presenta més de 25 obres d'art relacionades de manera directa o indirecta amb cada pandèmia, per tal d'evocar emocions i representar experiències personals. Finalment, el museu inclou una secció d'aprenentatges extrets de cada pandèmia per afrontar els desafiaments de la salut global.
A partir de l'inici del proper curs, el museu s'utilitzarà com a eina docent en activitats a centres de secundària i a la mateixa UdL. Els continguts de la pàgina web estan en català i en els propers mesos estaran disponibles en castellà i anglès.
La inauguració del museu virtual es farà a les 5 de la tarda a la sala de videoconferències del Centre de Cultures de Cappont, amb una taula rodona en format híbrid en la qual hi intervindran historiadors i experts en museus. A més, durant aquest any està previst obrir un espai anomenat Sala COVID UdL que allotjarà una exposició fotogràfica sobre el procés de creació d'un prototip de vacuna de la covid-19 que està duent a terme el grup de recerca de Biotecnologia Vegetal Aplicada de la UdL.
Afegeix un nou comentari
Comentaris (0)