Una enquesta de la Universitat de Lleida assenyala que l’actitud positiva i el contacte social han estat claus per afrontar la pandèmia
La recerca ha estat promoguda pel projecte IlerCOVID, que analitza l’impacte de la COVID-19 a la comarca del Segrià.
El qüestionari, que han respost unes 1.600 persones, s'emmarca en l'estudi 'Educació per a la Salut: una eina formativa per la prevenció i el tractament de la covid-19'. Aquest qüestionari, juntament amb dos entrevistes grupals a Benavent de Segrià i Corbins, han servit per detectar les necessitats de salut i programar tallers educatius gratuïts als municipis de la comarca, que es desenvolupen fins al mes de juny.
Els resultats de la recerca apunten que el 62% de les persones va escollir tenir una actitud positiva per encarar la pandèmia i un 59% va optar també pel manteniment del contacte social. La meitat dels enquestats també va apostar per la conservació dels hàbits de vida saludables i la dosificació de la informació sobre el virus. En aquest sentit, la principal font de notícies durant la pandèmia va ser la televisió per al 43% del enquestats. No obstant això, un 72% dels participants considera que la font més fiable recau en els professionals de la salut.
Quant a la salut mental, les emocions més percebudes durant la pandèmia han estat la incertesa, la tristesa i la por. Donat que aquestes s'han detectat en les respostes de la meitat dels participants, la gestió de les emocions és un tema que "s'aprofundirà" en tallers educatius que ja s’han fet en una quinzena de municipis de la comarca, i amb els quals s’espera arribar a més de 500 persones.
Afegeix un nou comentari
Comentaris (0)