L'Escola Agrària del Pallars forma carnissers i xarcuters per assegurar el relleu del sector al Pirineu

El centre de formació disposa de deu places en empreses càrnies del Pallars Jussà


L'Escola Agrària del Pallars està formant una desena d’alumnes per garantir el relleu del sector de la carnisseria i la xarcuteria al Pirineu i qualificar futurs professionals per cobrir llocs de treball en empreses del territori. El centre de formació disposa de deu places en empreses càrnies de la comarca on els alumnes fan pràctiques i perfeccionen els seus coneixements.


El curs va començar al gener i s'allargarà fins a principis de l'any que ve, quan està previst que els estudiants obtinguin el certificat oficial que acredita les seves competències en carnisseria i elaboració de productes carnis. Aquest reconeixement vol afavorir la seva ocupació i, alhora, pal·liar les dificultats en el relleu generacional i la formació de professionals qualificats.


Aquesta modalitat dual permet un alt grau d’inserció laboral, ja que els alumnes passen un any en una empresa, formant-se segons les seves necessitats. El xarcuter Jaume Badia es mostra satisfet amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que li ha permès acollir una alumna en el seu negoci, tot i que no amaga la preocupació per la manca de relleu dins el sector: "La nostra situació és dramàtica perquè no tenim relleu generacional i la gent jove no veu massa bé aquesta professió quan actualment a Catalunya està triomfant".


Els alumnes aprenen a valorar de qualitat de la carn, fer tasques d'especejament, preparació i elaboració de productes i preparats carnis, i comercialitzar els productes.


L'Escola Agrària del Pallars va posar en marxa aquesta certificació juntament amb l’oficina Reintegra i, de moment, es mostren satisfets amb l’acollida rebuda per part del sector.

Afegeix un nou comentari

Nom
Comentari
Condicions legals

Comentaris (0)

A l'utilitzar aquest lloc web, acceptes la nostra política de cookies.×
arrow_upward