La gastronomia, un dels ingredients principals de la Fira de Sant Josep de Mollerussa
L’estand ‘Aliments amb gust de Lleida’, de la Diputació, i el projecte ‘Gastrosàvies’ posen en valor la cuina catalana
Una de les activitats que s’han realitzat en la primera jornada de la 152a edició de la Fira de Sant Josep ha estat un taller on s’han cuinat una desena de receptes catalanes. L’activitat ha estat impulsada per les Gastrosàvies, conjuntament amb la secretària d’Alimentació del Departament d’Agricultura, Rosa Cubel, i del xef del restaurant La Boscana, Joel Castañé.
Les Gastrosàvies és un projecte que neix en el marc del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, que es du a terme amb l’assessorament tècnic de la Fundació Alícia i està format per dones vinculades a associacions i entitats culinàries. És una iniciativa que pretén reconèixer i acostar la cuina tradicional del territori català.
Els plats es podran degustar el divendres 21 de març durant la Fira de Sant Josep, en una activitat on també s’explicaran les receptes.
Per la seva banda, la Diputació de Lleida ofereix, en el marc de la Fira de Sant Josep, una trentena de tallers i degustacions en l’estand ‘Aliments amb gust de Lleida’. Fins al 23 de març, hi haurà diverses activitats adreçades a adults i a infants per posar en valor la gastronomia del territori.
La Diputació ha donat aquest dimecres el tret de sortida als tallers amb un tast de panadons artesanals de l’obrador de Mollerussa Lo + Bo de Lleida, degustacions de vins de la Vinya dels Vilars d’Arbeca, tasos de fricandó i sucs i un taller d’infusions.
Afegeix un nou comentari
Comentaris (0)