Els sindicats del sector carni anuncien dos dies de vaga al desembre pel bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu
Les jornades afectaran l'activitat als escorxadors, sales de desfer i empreses productores de pernils i embotits.
Les aturades tindran lloc la primera setmana de desembre, tot i que els sindicats encara han de decidir els dies exactes. Els motius principals que han portat els sindicats a plantar-se són el "bloqueig" de les negociacions per part de la patronal i l’increment salarial que han proposat, del 2,2% el 2024 i 2025, que consideren del tot insuficients.
De fet, la secretària del sector agroalimentari de la UGT-FICA de Catalunya, Alicia Buil, defensa un augment del 5% a l’any, per sobre de l'IPC, perquè el sector "va molt bé" i els treballaodors "tenen molta càrrega de feina". Alhora, exposa que es pot negociar si s'apliquen altres mesures socials com millorar el pagament de l'horari nocturn, entre altres.
En aquest sentit, Buil, exposa que el sector carni català concentra 4 de cada 10 professionals de l’Estat.
Els sindicats registren aquest dilluns la convocatòria de vaga i esperen que durant la setmana es convoqui un acte de mediació entre les parts.
Afegeix un nou comentari
Comentaris (0)