La gelada d'aquesta nit provoca afectació en cultius de fruita dolça de la plana de Lleida
Les finques sense sistema antigelades podrien patir danys d’entre el 50 i el 100% de la producció.
Les temperatures, d’entre 1,5 i 2 graus sota zero, han afectat totes les comarques de Ponent. Segons Acció Climàtica, la fruita dolça és el cultiu més afectat per les gelades, tot i que en trobar-se en el pas entre la flor i la fruita, de moment es difícil quantificar l’afectació. Cal destacar que cultius com l'albercoquer, la pera i la vinya, son més sensibles a les baixes temperatures, i se'n poden registrar més. Segons el departament, en aquells cultius sense dels sistemes antigelada, els danys poden oscil·lar entre 50 i el 100%.
El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, apunta que la gelada "ha pogut afectar els cultius de fruita dolça que no tinguin protecció antigel", i per això demana "a tots els partits polítics i al nou govern" que "es faci una administració directa per tenir les explotacions agràries protegides tant amb sistemes antigel com antipedra, en fruita dolça i en vinya".
Fa dues setmanes, el sector agrari ja es va enfrontar a la primera calamarsada de la temporada, que va tenir incidència en unes 300 hectàrees del Segrià i també en punts de la Noguera, les Garrigues i el Pla d'Urgell.
Afegeix un nou comentari
Comentaris (0)