Afegir polpa de garrofa a la dieta dels xais pot millorar la seva salut gastrointestinal

Afegir polpa de garrofa a la dieta dels xais pot millorar la seva salut gastrointestinal. Així ho demostra una recerca de la Universitat de Lleida publicada a la revista 'Research in Veterinary Science'.


La investigació ha permès corroborar el paper immunomodulador i antioxidant que té aquesta substància, que es considera una deixalla agrícola, en el tracte gastrointestinal dels xais. A més, millorant la seva salut, també es limita la possibilitat de patir determinades malalties parasitàries, com la coccidiosi, que és comuna en els xais criats de manera intensiva. Aquesta afectació disminueixen el guany de pes dels animals i, per tant, la productivitat de l'explotació.


La recerca ha estat liderada pel doctorand Jonathan Pelegrin-Valls, que ha provat la seva teoria amb tres grups d'animals i diferents dietes.




FOTO: Jonathan Pelegrin-Valls

Afegeix un nou comentari

Nom
Comentari
Condicions legals

Comentaris (0)

A l'utilitzar aquest lloc web, acceptes la nostra política de cookies.×
arrow_upward