Més de 400 estudiants del Segrià participen en el desenvolupament d'un prototip de vacuna de la covid-19 feta amb plantes d'arròs

Més de 400 estudiants del Segrià participaran en el desenvolupament d'un prototip de vacuna de la covid-19 feta amb plantes d'arròs. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en el projecte de recerca IlerCOVID de la Universitat de Lleida.


Els participants són estudiants de secundària, batxillerat i formació professional d'11 centres educatius del Segrià. Els tallers es van posar en marxa a l'octubre i s'allargaran fins al novembre de 2022. Aquests es desenvolupen a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL i tenen com a objectiu ensenyar als joves com es desenvolupa un prototip de vacuna i un kit de detecció del virus del SARS-CoV-2, causant de la malaltia de la COVID-19, amb molècules generades en plantes d'arròs modificades genèticament. Concretament, durant les 8 hores que dura el taller els alumnes executen pas a pas les tècniques d'extracció d'ADN d'arròs i una posterior PCR amb l'ajuda dels investigadors del grup de recerca de Biotecnologia Vegetal Aplicada de la UdL i Agrotecnio.


El projecte 'IlerCOVID. Educació i comunicació amb base científica per a combatre la COVID-19 i futures pandèmies' és una iniciativa de recerca multidisciplinari finançada per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat. El programa compta amb un pressupost de 350.000 euros i té una durada de 18 mesos.

Afegeix un nou comentari

Nom
Comentari
Condicions legals

Comentaris (0)

A l'utilitzar aquest lloc web, acceptes la nostra política de cookies.×
arrow_upward