Lleida disposarà de servei de Rodalies a la línia R12

Ferrocarrils de la Generalitat explotarà la línia de tren R12 Lleida-Manresa a partir del 2024. Ara aquesta línia l'opera RENFE.


Així doncs, el servei es gestionarà com un model de Rodalies de la generalitat. El pla inclou inversió de 60 milions d'euros i comportarà duplicar les freqüències de trens, la compra de 4 trens, la construcció de noves estacions així com la reparació de les actuals així com la instal·lació d'un centre de manteniment i taller dels combois. Ho ha anunciat el conseller de Territori, Damià Calvet: "Incloem en aquesta xifra, 60 milions d'euros, una xifra important, la compra de 4 nous trens, que s'afegiran als que ja tenim a la línia Lleida-La Pobla".


Una altra de les novetats és que la línia no arribarà fins a l'Hospitalet del Llobregat sinó que la línia quedarà fraccionada en Lleida-Cervera i Lleida-Cervera-Manresa, és la capital del Bages on caldrà fer un transbord fins a Barcelona. Isidre Gavín, secretari d'Infraestructures, ha explicat que és la forma més eficient de fer funcionar la línia: "tenim estudis de consultores externes que ens indiquen que no enganxem l'alta freqüència d'unes Rodalies amb una línia de llarga distància de regionals que a més té una via deficient. Perquè està avocat al fracàs. La manera més eficient és disgregar els serveis perquè quedi a part del servei de l'àrea metropolitana".


Aquesta remodelació de l'R12 anirà acompanyada també d'una redistribució de les línies d'autobús, per complementar els horaris.


L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, valora positivament la millora del servei però apunta que preferiria que es realitzés abans de la data marcada pel departament: "preferiria que aquesta transformació de la línia Lleida-Maresa, pogués ser més ràpida que aquests 4 anys que ha proposat pel secretari de mobilitat però en qualsevol cas, si hi ha el compromès, per Lleida és positiu"


La millora de la línia entre Lleida i Manresa es tracta d'una reivindicació molt demanada des de fa anys pels municipis on hi tenen parada.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward