Les empreses lleidatanes han sol·licitat més de 48 milions d'euros a l'Institut Català de Finances des de l'inici del confinament

Les empreses lleidatanes han sol·licitat més de 48 milions d'euros a l'Institut Català de Finances des de l'inici del confinament. El comerç, el turisme i el transport lideren les peticions registrades per l'ICF en els darrers mesos.


L'Institut ha rebut més del doble de peticions de finançament a través de la seva pàgina web aquest 2020. En el cas de la demarcació de Lleida, el delegat comercial de l'ICF, Vicenç Bascuñana, explica que els sectors més afectats, com al conjunt del país, són el turisme i el comerç, però que de retruc també n'hi ha d'altres que "s'han vist afectats directament o si més no han intentat obtenir liquidesa perquè saben que aquest procés no serà ràpid". Els sectors on s'han prestat més diners són els del comerç, el transport, l'agricultura i les manufactures. 


A banda, Bascuñana apunta que també tenen en marxa línies de finançament per als sectors que han quedat més apartats dels ajuts de les administracions, com ara la cultura, els mitjans de comunicació, els esports o el sector primari. Aquestes, explica, són línies específiques que són complementàries a altres més genèriques.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward