"Matar el tabac" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Està permès consumir cocaïna enmig del carrer? Està permès fer botellón? Està permès fer coses que vagin en contra de la salut pública? Doncs perquè està permès fumar i que em fumin a la cara en un carrer o en una terrassa?


Més enllà de la COVID 19, crec que és un debat a estudiar, si es permès o no, aquest costum que mata molta gent al cap de l'any. Un debat que arriba tard. És necessari posar mesures, a més, veient les dades que ens arriben any rere any. Sembla que hi ha repunts entre certs col·lectius, sobretot entre dones joves. Per què? Doncs, ben bé, no crec que ho sàpiga ningú.


Cert, tothom pot fer el que cregui, sempre que no perjudiqui la resta, però és que això perjudica, i ho fa a desconeguts del carrer, com també amics i familiars.


Els hi asseguro que no és gens agradable veure com una persona, al final de la seva vida, s'ofega amb els seus propis mocs perquè no pot respirar. I ho sé per experiència. Aquesta va ser la realitat al final de la vida de mon pare. I sí, potser tenen sort i no els hi afecta. Potser no entenen la queixa. Però, parin un moment i reflexionin: i si per culpa seva això li acaba passant als seus fills o als seus pares?


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward