450 empreses de la demarcació de Lleida han rebut ajuts a fons perdut del Departament d'Empresa per pal·liar els efectes de la Covid-19

Unes 450 petites empreses de la demarcació de Lleida han rebut fins al moment ajuts a fons perdut del Departament d'Empresa per pal·liar els efectes de la Covid-19. En total, l'import d'aquests ajuts ascendeix a 1.125.000 euros.


Es tracta de les línies de subvencions posades en marxa per la Generalitat i adreçades als sectors del comerç i el turisme. En el primer cas, es tracta d'una partida de 9 milions d'euros adreçada a petits comerços, artesans i associacions de comerciants. Les dues darreres encara estan pendents de resoldre. En el cas de la primera línia, adreçada a petit comerç, se n'han beneficiat fins al moment 150 empreses lleidatanes, que han rebut una ajuda de 2.500 euros.


En el cas del turisme, el Departament d'Empresa ha posat en marxa dues fases d'ajuts. La primera, amb 5 milions d'euros, adreçada a totes les empreses del sector amb menys de 5 treballadors i una facturació màxima de mig milió d'euros. En aquest cas, 300 empreses lleidatanes s'hi han acollit, per un import de 2.500 euros. La segona fase encara està en marxa i destinarà 8,5 milions en subvencions a guies turístics, autònoms i empreses del sector.


D'altra banda, el Departament també té en marxa una convocatòria d'ajuts per al sector industrial. En aquest cas es tracta d'una línia de 10,8 milions d'euros que té com a objectiu el manteniment de llocs de treball. La convocatòria està oberta fins al 27 de juliol. 


El director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, ha explicat a UA1 Lleida Ràdio que es tracta d'ajuts adreçats als qui han quedat més afectats per la crisi sanitària.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward