L’Ajuntament de Lleida ha destinat 107.000 euros a ajudes econòmiques a famílies per aliments durant el confinament

L’Ajuntament de Lleida ha destinat 107 mil euros a ajudes econòmiques a famílies per aliments durant el confinament. La xifra multiplica per quatre la del mateix període de l’any passat.


Entre el 14 de març i el 21 de juny ha concedit 339 ajuts per a alimentació que han beneficiat a mil 122 persones, 512 de les quals són menors. Així ho ha dit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la inauguració de l’Àgora de Lleida; les jornades de debat que ha organitzat la paeria per analitzar l’etapa post-covid a la ciutat.


En aquesta inauguració, Pueyo ha destacat que les polítiques socials i les de promoció econòmica són els dos eixos principals que envolten els reptes de la ciutat: "Nosaltres com a govern de la ciutat, com a Paeria, tenim clara quina és l'aposta: evitar que una crisi com la del coronavirus sigui una font de desigualtats i un fet que provoqui encara més desequilibris i afebleixi la cohesió social. El repte de la ciutat ha de girar entorn de dos grans eixos: les polítiques socials per una banda i les de promoció econòmica per l'altre".


Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat la importància de la capitalitat de Lleida respecte la demarcació i ha apuntat, també, que cal convertir la capital del Segrià en el ‘referent’ que representa: "La ciutat de Lleida, al meu entendre, hauria d'aprofundir en l'exercici d'una capitalitat còmplice amb els municipis que la vinculin a la seva realitat econòmica i social i al seu imaginari cultural, que existeix des de la plana al Pirineu. Ser la capital no deixa de ser un fet politicoadministratiu que comporta avantatges i inconvenients. Cal trobar l'equilibri solidari i empàtic que alliberi la ciutat de la bombolla que l'ha envoltat i la faci referent real del territori que l'ha envoltat".


En la inauguració ha participat també el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reiterat la necessitat de posar en valor tot el talent de la societat catalana: "Fa uns mesos vaig apelar a que era necessari tot el talent de la societat catalana per tirar endavant la fase de represa. La veritat és que és un goig veure que des de Ponent surt una iniciativa com aquesta que pretén buscar oportunitats, aliances i debat sobre aquest futur que no volem reconstruir res; cap model passat que s'ha demostrat inservible, si no que volem realment construir un futur disruptiu que ens porti a un nou país".


L’objectiu d’aquestes jornades és analitzar i debatre, amb profunditat i veus autoritzades de diferents àmbits i sectors, com ha de respondre la ciutat, què s’ha de fer per afrontar-la i també què s’ha après de la crisi de la covid-19.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward