El coronavirus posa de relleu les mancances estructurals a les residències d’avis, segons els experts

El coronavirus posa de relleu les mancances estructurals a les residències d’avis, segons els experts. Una professora de la Universitat de Lleida ha participat en un article internacional que afirma que la societat ‘ha fracassat’ en les residències de gent gran.


El text denuncia, entre altres coses, que no hi ha personal suficient en aquests centres. Asseguren també que tot i que els informes d’experts a nivell mundial no ho prediuen, la majoria dels treballadors sanitaris que moriran per covid-19 són personal d’infermeria que treballen en residències d’avis.


Montse Gea, professora de la UdL i l’única espanyola que participa en el text, explica que això és degut a unes males condicions de treball: "Moltes vegades, les plantilles que treballen a les residències dels centres de llarga estada són les que estan en un major risc d'adquirir la malaltia i que d'alguna manera són les que tenen les condicions laborals més precaritzades. Nosaltres ja vam publicar un estudi molt abans que esclatés la pandèmia que revelava precisament això".


Es tracta d’un editorial publicat a la revista internacional JAMDA. El signen una vintena de professionals de diversos països. Les expertes també fan un seguit de suggeriments per millorar les condicions laborals a les residències de la tercera edat. Entre les propostes, es plantegen eines de gestió de l’estrès de la plantilla, optimitzar les pràctiques dels estudiants, remuneracions per risc i per malaltia i formació continuada.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward