"La pròrroga de l'estat d'alarma", l'opinió d'Enric Vicente

Estic totalment indignat. Ahir es va aprovar la pròrroga de l'estat d'alarma amb una minsa majoria parlamentària. El que és totalment escandalós és la justificació que han fet. Denúncies de que s'estan arrabassant les llibertats, que s'està creant una dictadura comunista o que és una aplicació encoberta d'un 155.


L'estat d'alarma està previst en la Constitució per afrontar situacions totalment excepcionals, i crec que la pandèmia de la Covid-19 ho és. Precisament cal l'estat d'alarma per a imposar les greus restriccions de la mobilitat dels ciutadans. Sense aquest instrument legal no era possible confinar a tot un país a casa durant tant temps. I això hauria de ser el que es discuteix al parlament.


I en un cas tan greu com el que estem vivint caldria una major unitat en les decisions i no mantenir postures per esgarrapar uns quants vots.


Possiblement la gestió de la crisi per part del govern no ha estat reeixida, possiblement es podien haver adoptat altres solucions. Hauria de ser en seu parlamentària on s'haurien d'haver proposat mesures alternatives dintre de l'anomenat desescalament. Però no, la classe política es queda en l'epidermis sense entrar a valorar i proposar les mesures contretes.


Crec que la ciutadania que ha complert el confinament correctament, i que en general està afrontat les mesures de desescalada amb serenitat i rigor, no es mereix això. L'oposició diu que s'ha fet tot molt malament però sense concretar o especificar el què.


Senyors diputats no poden, ni que sigui per una vegada, pensar en els interessos generals?

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward