L'Editorial Fonoll reedita la novel·la 'La Cendra' coincidint amb el 20è aniversari de la mort de Guillem Viladot

L'Editorial Fonoll reedita la novel·la 'La Cendra' coincidint amb el 20è aniversari de la mort de Guillem Viladot. Aquest dimarts, 19 de novembre, es commemora l'aniversari del traspàs de l'escriptor agramuntí.


Fonoll ha triat 'La Cendra' per commemorar l'efemèride perquè és una de les obres més reeixides de Viladot. Joan Puig, prologuista i curador d'aquesta nova edició, destaca la peculiaritat que té aquesta novel·la dins la bibliografia de l'escriptor d'Agramunt, ja que inclou molts elements històrics reals. "Quan ell escriu la cendra parteix de les seves vivències personals de jove, quan va viure la Guerra Civil al poble. Per no fer-ho d'una manera molt directa, ho fa a través dels ulls d'una noia que seria més o menys de la seva edat en aquells moments", explica Puig.


Per commemorar el 20è aniversari de la mort de Viladot també s'han programat exposicions arreu del territori. Una d'elles es pot veure al Centre cultural Blanquerna de Madrid, sota el títol "Joan Brossa-Guillem Viladot: Alfabeto desbaratado. Poemas visuales, objetos y libros". Unes altres dues es poden gaudir a Lleida. Una és "Guillem Viladot. Retalls. Formes trobades", a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, i l'altra és "Poesia Concreta. Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet, Guillem Viladot", que es pot visitar al Museu Morera i que recrea l'exposició que es va fer a la Petite Galerie el 1971. Aquesta darrera, més endavant, viatjarà també a Barcelona. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward